Wednesday, December 20, 2006
Cuscussó
Una companya de l'escola, na Joana, em va passar la recepta del cuscussó: dolç que es fa a Ferreries quan arriben les festes de Nadal.
INGREDIENTS
500 grams de pa ratllat blanc o integral, sense sal.
500 grams d’ametlla ratllada.
500 o 400 grams de sucre.
150 g de seu o d’oli d’oliva suau.
1 got d’aigua o 2 dits d’aigua (segons si es vol fer com un pa o no).
Llimona ratllada.
Pinyons, panses, fruita confitada, albercocs...
1. Pelar ses ametlles i ratllar-les.
2. Ratllar es pa i torrar-lo un poquet.
3. Torrar els pinyons.
4. Posar s’oli o es seu, s’aigua, llimona, pinyons, panses... al foc fins que sa sucre es fongui.
5. Afegir-hi s’ametlla i després es pa.
6. Remenar un poquet que quedi tot mesclat i apagar es foc.
A colleague, Joana, gave me the recipe of "cuscussó". This is a traditional Christmas dessert we make and eat in Ferreries.
INGREDIENTS
500 g bread.
500 g almonds.
500 or 400 g sugar.
150 g butter or olive oil.
1 glass of water.
Lemon peel.
Pine-nuts, raisins, fruit...
1. Peel the almonds and cut them in small pieces.
2. Cut and chop the bread and toast.
3. Toast the pine-nuts.
4. Add the oil or the butter, the water, lemon peel (chop), pine-nuts, raisins... until the sugar is melted.
5. Add the almonds and then add the bread.
6. Stir together.
Comments:
<< Home
Quasi tota la gent de Ferreries té el costum d'anar a dinar amb la família i de postres menjar torró, i cuscussó.
Post a Comment
<< Home